Dagwaarde auto, is het voor u een raadsel?

28 mei, 2013

De dagwaarde van de auto is een term die vaak gebruikt word binnen de autobranche. Van origine is deze term bedacht door verzekeringsmaatschappijen. Dit komt namelijk voor wanneer er schade is gereden. Als gevolg komt een expert kijken en bepaald de dagwaarde van de auto. De belangrijke factoren bespreken we binnen dit artikel.

Dagwaarde auto en vervangingswaarde auto

Iets wat vaak door elkaar word gehaald is de dagwaarde auto en de term vervangingswaarde. Dit zijn echter twee totaal verschillende aspecten van de auto. Wanneer een auto bijvoorbeeld veel schade heeft, is de dagwaarde aanzienlijk lager de vervangingswaarde. Zeker wanneer de auto total loss is verklaart. Dan krijgt u hoogstwaarschijnlijk de dagwaarde uitgekeerd. Dit is weer afhankelijk van diverse factoren. Bijvoorbeeld de leeftijd van de auto in combinatie met het aantal gereden kilometers. Dit met de cataloguswaarde in het achterhoofd. Een auto gaat per dag een bepaald percentage in waarde omlaag.

De vervangingswaarde geeft eigenlijk weer wat u ervoor terug krijgt wanneer er iets gebeurd met uw auto. De vervangingswaarde representeert als het goed is de waarde van de auto die u krijgt wanneer uw auto total loss is verklaard. Wanneer dit gebeurd, is dat natuurlijk uiterst vervelend. U krijgt ten minste een auto die in de buurt komt van uw oude auto.

Autoverzekeringspremie afhankelijk van dagwaarde auto

U kunt er op internet genoeg over lezen.  De autoverzekeringspremie is sterk afhankelijk van de dagwaarde van de auto. En dit is logisch. Wanneer u een hoger risico loopt, moet u meer premie betalen. De dagwaarde van de auto is vaak bepaald door middel van het aantal gelopen kilometers en de eventuele schade.

Wanneer u een lagere autoverzekeringspremie wilt, kunt u het beste een veilige en zuinige auto nemen. Want de kans is groot dat u naar het totaalplaatje kijkt. Want buiten dat uw auto verzekerd moet worden, moet u ook wegenbelasting betalen. Iets wat totaal los staat van de dagwaarde van de auto, maar het hoort wel bij de kosten van de auto.

Meet relevante websites over auto’s

Vond u dit artikel interessant? Dan hebben we nog meer websites voor u, die u kunnen boeien. Op de onderstaande startpagina’s ziet u nog meer bruikbare linkjes. Deze hebben een nauw verband met de autobranche. De titel verraad waar de pagina over gaat.
schadeauto.uwpagina.nl
auto.uwpagina.nl
verzekeringen.uwpagina.nl
financieel.uwpagina.nl
autoverzekeringen.uwpagina.nl
autolease.uwpagina.nl

About the author

admin

De eigenaar van deze blog.