Het vergelijken van telecomproviders

30 jan, 2013

Voor consumenten is het in het huidige economische klimaat niet verkeerd om te onderzoek waarop bespaard kan worden. In veel gevallen kan al gauw honderden euro’s worden bespaard, door een goedkopere verzekering, telefoonabonnement of energiecontract. Op de vergelijkingssite verandervanprovider.nl worden consumenten in de gelegenheid gesteld om de abonnementen van de verschillende providers te vergelijken. Daarnaast kan er direct worden overgestapt, afhankelijk van het lopende contract. Wanneer de looptijd van het abonnement reeds is verlopen dan kan er maandelijks worden opgezegd. Het is dus op dat moment interessant om verschillende providers te vergelijken. Op de website kan gekozen worden voor 3-in-1, internet & tv en internet & bellen.

Factuurservice
Een nieuw concept dat is geïntroduceerd is de factuurservice. De consument stuurt de factuur middels een scan, screenshot of afbeelding. De deskundigen van de website zullen berekenen hoeveel er bespaard kan worden. Binnen 24 uur ontvangt de consument drie goedkopere alternatieven. Via de website kan vervolgens direct worden overgestapt.

Vergelijken
Er zijn een aantal belangrijke zaken waar de consument rekening mee moet houden. Abonnementen verschillen op basis kenmerken, bijvoorbeeld de internetsnelheid, het aantal televisiezenders, de beltarieven en niet te vergeten de jaarprijs en de contractduur van het abonnement. Ook bieden providers vaak HD zenders, waarmee haarscherp televisie kan worden bekeken. Wel geldt dat abonnementen over het eerste jaar goedkoper zijn, vanwege de actieprijzen. Providers stunten met bijvoorbeeld kortingen over de eerste paar maanden. Bij een eenjarig abonnement is het dus interessant om na afloop van het contract voor een nieuwe provider te kiezen, zodat er weer een aantrekkelijk pakket kan worden gekozen.

Informatie
Overigens is het voor veel mensen geen verkeerd idee om ook voor algemene informatie gebruik te maken van de website. Op de informatiepagina kan de consument veel kennis opdoen met betrekking tot (digitale) televisie, internet, telefonie en de abonnementen. Zo is er informatie te vinden over de wijze van overstappen en waar rekening mee moet worden gehouden wanneer een contract moet worden opgezegd.

About the author